Energie besparen met de Duurzame Monumenten-Lening

Gepubliceerd: donderdag 1 juni 2017 om 16:40 uur door Nationaal Restauratiefonds

Gaat u uw rijksmonument restaureren en wilt u daarbij energiebesparende maatregelen treffen? Met de Duurzame Monumenten-Lening kunt u deze maatregelen tegen een lage rente financieren. Vanaf 1 juni is de lening via het Restauratiefonds beschikbaar. 

Eigenaar-bewoners of VvE’s die bij het Restauratiefonds een lening voor restauratie aanvragen kunnen als extra dienstverlening in één pakket hun duurzame ingrepen meefinancieren. De restauratie en de energiebesparing regelt u zo in één keer, tegen dezelfde rente van 1,5%.

Het ministerie van OCW heeft hiervoor € 10 miljoen beschikbaar gesteld. Hiermee wil het ministerie een verduurzaming van rijksmonumenten stimuleren op het moment dat het pand gerestaureerd wordt. Want ook monumenten kunnen, met zorg voor de monumentale waarden, verduurzaamd worden. Verduurzaming draagt bij aan het in stand houden van uw monument.

De hoogte van de lening is afhankelijk van de investeringen in energiebesparende maatregelen. Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen u met de Duurzame Monumenten-Lening kunt financieren, bekijk dan de Maatregelenlijst.

Wilt u weten meer weten over de lening en de mogelijkheden? Lees hier meer informatie. 

Overige berichten 2018