Restauratiefonds Compliment 2016 uitgereikt

Gepubliceerd: donderdag 3 november 2016 om 16:23 uur door Nationaal Restauratiefonds

Op 3 november is het Restauratiefonds Compliment uitgereikt aan Ad Bussing en Astrid Roozenburg, eigenaren van diverse ondernemingen waaronder Hotel Opus One en Lunchroom De Verleiding in Numansdorp. Het Restauratiefonds Compliment wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die zich op een positieve manier heeft ingezet voor monumentenzorg.

Ad Bussing en Astrid Roozenburg krijgen het Compliment van het Restauratiefonds voor de succesvolle restauratie en herbestemming van het rijksmonumentale pand aan de Voorstraat 24. Nadat de huurder (schoenenwinkel) had opgezegd, zaten zij met een probleem: een nieuwe huurder vinden voor het pand was niet makkelijk. Zij waagden de sprong in het diepe en maakten van een bedreiging een kans. Zij begonnen een klein hotelletje en hebben het pand volledig gerestaureerd. Het hotel bevat zeven unieke kamers, waarvan één suite, en is succesvol. Een prachtig voorbeeld van wat passie en oog voor detail kunnen doen voor een monumentaal pand.

Restauratiefonds Compliment
Het compliment stimuleert initiatieven die bijdragen aan een beter functionerende monumentenzorg en beloont initiatieven, zodat deze navolging krijgen. Eerder werd het Restauratiefonds Compliment onder andere uitgereikt aan Nelleke en Samir Mesic voor de restauratie van Spa Gouda, GeoFort voor de ontwikkeling van het educatieve attractiepark in Herwijnen en Jelle Langeland voor zijn succesvolle betrokkenheid bij vele restauratie- en herbestemmingsprojecten in de provincie Drenthe.

Overige berichten 2018