Utrecht is een ontdekking rijker met de opening van DOMunder

Gepubliceerd: dinsdag 3 juni 2014 om 10:41 uur door Nationaal Restauratiefonds

Na jaren van ontdekken, onderzoeken, dromen, plannen maken, graven en bouwen was het 2 juni dan zover: de officiële opening van DOMunder. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker verrichtte de opening door vanuit het ondergrondse DOMunder de ingang op het Domplein te openen. Nadat zij de rondleiding zelf heeft mogen ervaren raadde de minister iedereen aan om deze historische attractie zelf te ervaren. Want “Het verleden is het fundament voor het ons heden”, aldus Jet Bussemaker. En dat verleden is door DOMunder beleefbaar gemaakt.

DOMunder laat jong en oud 2000 jaar geschiedenis van Utrecht en Nederland beleven. De ondergrondse ontdekkingstocht start met een tijdreis in middeleeuwse kelders van UCK (Domplein 4) en wordt met een slimme zaklamp vervolgd in het nieuw gebouwde gedeelte onder het Domplein. Vanaf 3 juni is DOMunder voor het grote publiek toegankelijk. Tickets voor de ontdekkingstocht zijn  online te boeken via www.domunder.nl/tickets.

Nationaal Restauratiefonds is als financier nauw betrokken bij dit unieke project onder de grond en werkte mee aan een documentaire over de totstandkoming van DOMunder die door RTV Utrecht is uitgezonden. Bekijk de documentaire ‘Dromen over Domplein’

Overige berichten 2018