Joyce Ras van gemeente Winterswijk ontvangt Restauratiefonds-compliment

Gepubliceerd: woensdag 22 oktober 2014 om 16:29 uur door Nationaal Restauratiefonds

Op 22 oktober is het Restauratiefonds-compliment uitgereikt aan Joyce Ras, medewerker Cultuurhistorie bij de gemeente Winterswijk. Dit jaarlijks terugkerende compliment wordt toegekend aan personen of organisaties die zich op een positieve manier hebben ingezet voor de monumentenzorg. Joyce Ras is met haar enthousiasme en deskundigheid betrokken geweest bij meerdere restauratieprojecten in Winterswijk. De prijs is persoonlijk uitgereikt door Albertine van Vliet, voorzitter van Nationaal Restauratiefonds.

Het Restauratiefonds complimenteert Joyce Ras met haar succesvolle betrokkenheid bij meerdere restauratieprojecten, zoals bij de zorgboerderij ‘de Noaber’ en bed & breakfast/groepsaccommodatie de Roerdinkhof. Zij ontvangt het compliment, omdat zij goed communiceert met monumenteigenaren en andere belanghebbenden binnen gemeenten en provincie. Het Restauratiefonds hecht belang aan de rol van de gemeente in het restauratieproces. Goede communicatie fungeert daarbij als smeerolie. Om die reden is de rol die Joyce Ras binnen de monumentenzorg in de gemeente Winterswijk vervult zeker een compliment waard.

De afgelopen twee jaar is de gemeente Winterswijk twee keer als tweede geëindigd in de ‘strijd’ om de BNG Erfgoedprijs. Een landelijke prijs die wordt uitgereikt aan de gemeente die erfgoed op de meest inspirerende wijze integreert in haar beleid, organisatie en uitvoering. Dit is ook een teken dat de gemeente Winterswijk hoge ogen weet te gooien met de wijze waarop zij invulling geeft aan het erfgoedbeleid.

Eerder werd het Restauratiefonds-compliment uitgereikt aan Nelleke en Samir Mesic voor de restauratie van Spa Gouda, Stadsherstel Amsterdam voor het Schooltje van Dik Trom en Geofort, het educatieve attractiepark in Herwijnen.

Overige berichten 2018