Vernieuwde gids maakt eigenaren van rijksmonumenten wegwijs

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2013 om 15:25 uur door Nationaal Restauratiefonds

Hoe raken monumenteigenaren wegwijs in de spelregels voor het bezitten, verbouwen, restaureren en onderhouden van een rijksmonumentaal woonhuis? In de nieuwe (gratis ) gids ‘Monumentaal wonen’ vinden zij praktische informatie over onder andere de wet- en regelgeving, de fiscale aspecten en financiëlemogelijkheden. De gids is te downloaden op Monumenten.nl.

​Monumenteigenaren ervaren de restauratie van een monument vaak als een ingewikkeld proces, waarbij de informatiebehoefte groot is. Om de beschikbare informatie te bundelen, hebben het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen met de Belastingdienst de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Federatie Grote Monumentengemeenten de gids “Monumentaal Wonen” ontwikkeld.

De gids geeft antwoord op vragen als: Waar moet ik beginnen, met welke instanties kom ik in gesprek? Hoe zit het fiscaal? Hoe werkt het met de financiering? Wat zijn de rechten, en wat zijn de plichten van een monumenteigenaar? Monumentaal Wonen is geactualiseerd en kunt u gratis downloaden op www.monumenten.nl/gidsmonumentaalwonen.

Overige berichten 2018