Spa Gouda ontvangt Restauratiefonds-compliment

Gepubliceerd: maandag 7 oktober 2013 om 10:38 uur door Nationaal Restauratiefonds

Op 1 oktober is het Restauratiefonds-compliment uitgereikt aan Spa Gouda, een gerestaureerd badhuis in Gouda (Zuid-Holland). Deze jaarlijks terugkerende prijs wordt toegekend aan personen of organisaties die zich op een positieve manier hebben ingezet voor de monumentenzorg. De prijs is persoonlijk uitgereikt door Boele Staal, voorzitter van Nationaal Restauratiefonds.

​“Met dit compliment feliciteren we eigenaren Nelleke en Samir Mesic met de zorgvuldige wijze waarop ze dit gemeentelijk monument gerestaureerd hebben”, aldus Boele Staal. “Met aandacht voor de geschiedenis is het badhuis gerestaureerd naar een spa dat voldoet aan alle hedendaagse wensen. Spa Gouda is een prachtig voorbeeld van een monument dat weer een maatschappelijke invulling heeft gekregen. Dat is meer dan een compliment waard”.

Precies negentig jaar na de bouw van het badhuis opende het monument zijn deuren als Spa Gouda. In Spa Gouda kunt u elke dag terecht voor ontspanning en persoonlijke behandelingen. Dankzij de warme aandacht en de prachtige architectuur echt een plek waar rust alle ruimte krijgt.

Eerder werd het Restauratiefonds-compliment uitgereikt aan onder andere Stadsherstel Amsterdam voor het Schooltje van Dik Trom en Geofort, het educatieve attractiepark in Herwijnen.

 

Overige berichten 2018