Locatietheater in authentieke hoeve

Gepubliceerd: donderdag 25 juli 2013 om 15:23 uur door Boerderij en Landschap

Achter een dikke rij bomen in het Gelderse dorp Wapenveld schuilt Erve IJzerman, een boerderij waar de tijd een eeuw lang heeft stilgestaan. De familie IJzerman leefde er tot voor kort een sober boerenleven, onveranderd sinds de jaren ‘30. Alles is nog intact: de bedstedes, het traporgel, de rosmolen en de vooroorlogse keuken.
Boerderij en Landschap - dochter van BOEi - is eigenaar van de hoeve en werkt samen met de gemeente, de provincie en betrokken organisaties aan het plan om Erve IJzerman in de toekomst als museum open te stellen voor publiek.

Maar zo lang hoeven we niet te wachten. Van 11 tot en met 14 september, in de week voorafgaande aan Open Monumentendag, kan het publiek meemaken hoe de boerderij weer tot leven komt. Dan speelt Theatergroep BOT hier Het Geluid Van het Erf; een locatievoorstelling over het zware boerenleven, doorspekt met geloof en liefde en verpakt in fysiek muziektheater, uit het lood geslagen Nederlandstalige liedjes en klinkende machinerie. De voorstelling wordt meerdere malen per dag gespeeld, kaarten à €7,50 zijn te verkrijgen via www.hetgeluidvan.nl.

Overige berichten 2018