Adviseur boerderijen met een complicatie

Gepubliceerd: donderdag 25 juli 2013 om 15:24 uur door Boerderij en Landschap

Boerderij en Landschap, een initiatief van het Nationaal Restauratiefonds, BOEi en het Nationaal Groenfonds, voert momenteel een haalbaarheidsonderzoek uit voor een rijksmonumentale boerderij die in een moeilijke situatie verkeert. Het betreft een zwaar vervallen boerderij in Bergschenhoek. De eigenaar, Rabobank Zuid-Holland Midden, heeft geprobeerd om een herbestemming van de grond te krijgen en wil de boerderij ook graag verkopen, maar dat is tot op heden niet gelukt. Boerderij en Landschap maakt een kostenraming van de cascorestauratie van het woonhuis, doet een marktverkenning en brengt de functiemogelijkheden van de boerderij inclusief opstallen in kaart.

De eigenaar heeft de wens uitgesproken om Boerderij en Landschap een actieve rol te geven als adviseur tijdens de restauratie en de herbestemming en mogelijk ook de verwerving op zich te nemen. Rabobank Zuid-Holland Midden ziet in dat Boerderij en Landschap de expertise en het netwerk heeft om voor dit soort ‘gecompliceerd’ erfgoed te kunnen zorgen.

Eigenaren van agrarisch erfgoed met een complicatie of mensen die juist op zoek zijn naar dit soort objecten kunnen contact opnemen met Boerderij en Landschap.

T 033 760 0650
I www.boerderijenlandschap.nl

Overige berichten 2018